Tjuvar & banditer

Nu är snart alla borta. De försvinner omärkligt när jag minst anar det och jag har inte ens saknat dem förrän det nu endast återstår en av dem.

Jag undrar var de har tagit vägen, om det är jag som varit obetänksam och slarvig. Eller om någon stulit dem av mig. Gud bevare. När jag var liten berättades det mycket om en gumma som hade någon sorts koppling till dem. Åtminstone till namnet. Jag vet inte om hon kan vara inblandad. Det bor en gumma rakt under mig.  Jag känner röken från henne ibland, annars syns hon sällan till. Jag ser bara de trötta och stressade hemtjänstjejerna som öppnar hennes dörr med en väldigt stor nyckelknippa. De bemödar sig oftast inte ens att knacka och de stannar aldrig mer än 5 minuter...

Hmm. Nu när jag skriver om det blir allting så skinande klart. Självklart måste det vara hemjtjänstjejerna som stjäl av mig. Deras stora nyckelknippa kan förmodligen öppna alla dörrar från Peking till Buenos Aires, och när jag tänker efter lite mer noga så ser de allt ut som tjuvar och banditer.

Ett fångsnät innanför dörren borde göra susen. Eller om jag bygger om min lägenhet till en labyrint så att de går vilse och slutligen bönar och ber om vägen ut.

Lugn bara lugn

En del människor går mig gruvligt på nerverna. Som den medelålders man som, när jag stod och pantade flaskor, suckade, glodde, stampade och frustade för att jag hade 5 gånger så många flaskor som honom. Tillslut så ledsnade jag såklart och frågade om han ville gå emellan med sina flaskor. Jaaaaaa, svarade han med en ton som om "äntligen släpper den här jäveln förbi mig så jag kommer ifrån det här satans företagandet frugan tjatade mig till. Bara jag kommer hem i tid till fotbollsmatchen på canal +."

Sen när jag kom ut från konsum stod där en idiot och visslade. Håll käften, skrek jag upprört och gick i rask takt hemåt.