Crash

Jag skulle gärna åka båt också men min båt är lite kaputt just nu. Höll på att köra ihjäl mig i helgen. Här i älven har de såna där flottningspelare av timmerstockar mitt i vattnet. Jättesmart då det flottas så mycket timmer nu mer. Naturligtvis lyckades jag, i full fart, köra in i en sådan. Till mitt försvar kan sägas att en kompis satt och skymde sikten. Han är ganska tanig men han hade på sig en tröja som blåstes ut i vinden så han blev i storlek jämförbar med en elefant. Och det fattar ju vem som helst att det inte är så lätt att se nåt om en elefant skymmer sikten, till och med försäkringsbolaget fattade det. Hursomhelst så såg jag inte pelaren förrän min kompis upptäckte den och kastade sig skrikandes ner på golvet. Det var ungefär 0,00001 sekund innan kraschen. Det enda jag hann tänka var "hur fan kommer det här att gå?" Sen under kraschen kunde jag konstatera att "det här går ju ganska bra". Jag fick lite ont i knäet och min kompis spottade lite blod. Båten sjönk som tur var inte heller, som jag först var övertygad om att den skulle göra. Kommer bara kosta en jävla massa pengar att laga den nu. Lyckligtvis verkar det som att försäkringen täcker allt.

Roadtrip

Nu sitter jag och äter mörk choklad och funderar lite grann på vad jag ska göra av den sista veckan av semestern. Egentligen vill jag åka på en spännande roadtrip, bo i små stugor lite överallt i konstiga orter. Nu när jag har bil alltså. Men jag känner ingen som kan hänga med. Det är ett litet problem, för ensam kan jag ju inte åka. Är det någon som vill följa med, NU!?

Père

Jag träffade såklart min käre far under semestern. Som vanligt bråkade vi. Han gjorde allt för att göra mig sur. Sa med puttinuttig ljus röst att det verkade som jag var homosexuell för att jag sovit hos en kompis, sen med skrikande vansinnig ton att jag skulle passa mig jävligt noga för att säga emot honom så att jag inte blev arvslös och bla bla bla... Jag verkligen hatar honom, samtidigt som jag på nåt konstigt sätt älskar honom... för att han trots allt är min far. Jag har aldrig mött någon som ens kommer i närheten av att vara en sån stor skitstövel som honom.

Det är synd.

Rasta Mack Wc

image65

När jag nu varit på semester lite överallt, kört bil hit och dit, så har jag gått på ganska många offentliga toaletter (mackar och rasta*). Och det är en sak som nästan aldrig slår fel. Att nån jävel kommer och sliter i dörren. Fastän dörren är stängd och man ser en liten röd strimma ovanför handtaget som signalerar upptaget så måste människor ändå försöka öppna. Så är det ju i och för sig på krogen också men då är ju folk fulla, förhoppningsvis är de inte det när de kör bil. Men man vet ju inte.

* Se bild

Semester

Jag var på gymmet idag. Första gången sedan september.

Av någon anledning finns det bara ett läge för mig när jag tränar. Full fart. Redan efter uppvärmningen brukar jag kippa efter andan och bada i svett. Och på grund av min full fart gym-mentalitet kan jag inte vila ett endaste slag. Efter uppvärmingen zick-zackar jag mig yr fram, dragandes med fötterna, till första bästa maskin och sätter igång och lyfter/sliter/drar/trycker. Sen ännu mer yr drar jag vidare till nästa maskin, så håller det på i ungefär 30 min. Sen orkar jag inte mer och de ringer nästan ambulans. Efter ett sånt pass brukar jag skaka i hela kroppen och kan knappt lyfta ett litet glas vatten. Som tur är tränar jag bara några gånger per år. Förutom hantlarna här hemma som jag jonglerar med till frukost.


Efter träningen tog jag min 1800-tals cykel till banken och hämtade ut ett kuvert med stora sedlar. Min banktjänstekvinna var inte där, och jag misstänker att om hon varit det skulle hon varit väldigt besviken på mig. Efter våra långa möten om fonder och sparsystem.


När jag lämnat banken med en mindre förmögenhet på fickan så började det regna. Jag öppnade upp mitt luvfack på jackan och trädde luvan över huvudet. Av luvan får man ganska begränsat synfält och med en aning oro över bovar och banditer kände jag ett behov av att hålla koll på människorna i min omgivning. Det blev stora sväng på huvudet hit och dit. Jag skulle behöva massage nu. Allt svängade och vinglande exkalerade när jag stannade och köpte sallad och fick en stor påse att cykla med.


När jag ätit upp min sallad ringde jag IF. Försäkringsbolaget. Där fick jag prata med en trevlig tjej som bröt på skånska. Vi skämtade och skrattade i 20 minuter. Med en del människor blir allt så lätt. Sånt gillar jag. En sån tjej vill jag träffa. Nu på direkten.


Nu börjar min dator låta som en geting. Kanske borde sova. Igår låg jag vaken till morgonen. Jag hade druckit för mycket trocadero.