Seinfeld + OZ


Två av de bästa serierna någonsin. Det kanske inte är så roligt om man inte sett OZ..

Konsum

Jag tror jag skrivit om dem förut. De som jobbar på min konsumbutik. Eller, min och min... Hursomhelst. Jag var där alldeles nyss och jag höll på att bli helt galen. Kön var 5 km lång men hon i kassan betedde sig som en sköldpadda som fastnat i en hög med karlssons klister.

Och så säger hon till den segaste utav av alla i kön


-Har du medmera kort?
-Ja, vänta ska jag se efter i min oändligt stora väska.

Efter 5 minuters utgrävningar.

-Nä, det måste jag ha glömt hemma.


Sen viker hon varje kvitto på ett tidskrävande, och för en matvarubutik opassande sätt. Det känns som att det är en budgivning och att hon skrivit ner budet på en lapp och överlämnar det på ett lite halvhemligt sätt.

Och så säger hon tack, hela tiden. Det gör mig galen. Så här kan det låta:


Hon: -vill du ha kvittot?
Jag: -Nä, det behövs inte.
Hon: Tack.


Tack för vad, att hon får behålla kvittot.

Men men, de försöker säkert bara vara snälla. Och sånt uppskattar ju inte en idiot som jag.


Gör som en struts eller bete dig som en åsna så får du vara med i tv

image57
Jag såg ett program där människor har dålig ekonomi och det kommer två personer (experter) som skall styra upp allt. Den bestående frågan efteråt är: Hur jävla dumma är en del människor?


Jag är ingen ekonomiskt intresserad person men jag inser att det inte är så smart att "go bananas" med 15 kreditkort. Eller att köpa tre bilar varav en corvette när man redan är fattigare än en kyrkråtta. "Jaa... vi kanske behöver en stor Lcd-tv också. Vi tar den på avbetalning i fem år. Bara 650:- i månaden."


Och självklart var det killen i familjen som var åsnan.

Eller. Jag kanske inte ska förolämpa åsnor med att jämföra dem med idioter...


Prao

image56
De senaste två dagarna har vi haft en prao-elev från årskurs 6. Det hör inte direkt till vanligheten. Vi har förvisso alltid praktikanter men inte så unga...


Jo... förresten, vi hade en svartrockarhögstadietjej för ungefär ett år sedan. Hon var hos oss en vecka och sa nästan inte ett ord förrän sista dagen då hon kom fram till mig och frågade om jag varit radiopratare. "chikiti-kao-ao. Jo, Pontus Enhörning här!"  Ehhh, nää... svarade jag. Hon tyckte i alla fall att hon kände igen min röst från radio... och babblade sedan på om sina radiopratardrömmar.


Hursomhelst. Mellanstadiepraktikanten var otroligt smart. Han insåg att det var ett bra drag att lägga märke till att jag varit hos frisören under lunchen och ge mig en komplimang för den nya frisyren. Efter det hjälpte jag såklart honom med en massa saker...


När dagen var slut sa han "Det är väldigt roligt att jobba här va?" Av någon anledning tror jag att han fick för sig att vi mest lekte...


Fashion alert!

image55
Kristna Cargo pants. En kompis köpte såna här förra sommaren och han höll på att... ja, det är nästan för hemskt att berätta. Cargo pants bara i sig är ju hemskt. Men när de får ett kristet utseende är det rent av farligt.

Kebabkött, en riktig björn och deras kompis

image54
Det finns nästan inget roligare än mytomaner.


Jag hade en kompis som på fullaste allvar påstod att allt kebabkött egentligen kom från åsnor. Och när jag frågade var allt åsnekött kom ifrån fick jag till svar att det fanns "hemliga" åsnefarmer runt om i sverige som födde upp åsnor enbart för kebabkött. Case closed.


Samma kille sa i lika allvarlig ton att Nalle Puh funnits på riktigt. Eller för att vara exakt, det hade funnits en björn i Kanada som kunde prata som sedan karaktären Nalle Puh baserats på. Jag försökte naturligtvis påpeka att djur inte kan prata med människor, men enligt honom var det fullt möjligt. Och tillråga på allt så hade björnen inte bara pratat utan sagt kloka saker också.


En annan gång berättade han om när han spöat upp sin systers pojkvän efter han behandlat henne illa. Han slog dock systerns pojkvän med öppna händer. Och detta påpekade han sedan i rättegången, där han var sin egen försvarare. För enligt honom kunde man inte bli dömd för misshandel om man slog någon med öppen hand. Och genom detta kryphål hade han enligt egen utsago hånat hela svenska rättsväsendet. Ehhhh... i'm gonna slap you.


En kompis arbetade med en annan rolig mytoman förra sommaren. Han var grävskopsmaskinist. Han påstod att han hade dödat Frankrikes sista älg med sin grävskopa. Han hade fått den i sin skopa av en olyckshändelse.


Och på tal om grävskopsmaskinister så träffade jag och en kompis en gång en A-lagare som berättade om en grävskopsmaskinist som brukade agera knarkspanare på åhlens toaletter. Av någon anledning trodde han att vi kunde ha hjälp av den informationen.

Listan kan göras lång...


Baguetter

image53
Två öl, gin & tonic och en natt senare så har jag glömt bort problemen med Fredrik och Göran, nästan. Men nu sitter jag här och är väldigt hungrig. Förvisso har jag 8 st stora tzatzikifyllda baguetter i frysen. Men jag vet inte om jag vågar äta dem... de kom i en stor frigolitlåda i fredags, tillsammans med 16 st andra. Packade i en plastpåse av industristandard. Ända från nån baguettetillverkare i Tyskland.

Vår receptionist ringde på eftermiddagen och undrade ifall jag visste något om allt bröd vi hade fått... ehhhh, hmmm... hmmm.

 Det låter lite skumt att fylla en baguette med tzatziki också... tzatziki är visserligen väldigt väldigt gott. Men ändå. Jag kanske måste prova denna galna idé trots allt.

Yo V I P... let's kick it.

 

Svårt att få dem att hålla takten bara, jävla program... fast ändå, det kanske blir mer verklighetstroget så här.

(Ny version, det är fan youtube som förstör takten.... grr, jag ger upp och går och dricker öl istället)
(man måste så klart ha ljudet på)


Marketing

På tal om beundran. En ung tjej på myspace som har sjukt bra låtar. Sånt är roligt att hitta, jag blir riktigt imponerad.

http://www.myspace.com/juliarossel

Så ifall det är någon skivbolagsboss som läser min blogg...

Where are all the guys?

Sedan jag startade min blogg i slutet av januari har jag inte fått en enda kommentar från det manliga släktet (förutom mina egna kommentarer från en arg norrman och Bo Lundgren). En orsak kan vara att majoriteten utav bloggarna är skrivna av tjejer, och förmodligen det flesta utav läsarna därmed.

Själv är jag också dålig på att kommentera bloggar av XY-karaktär. Jag tror det bottnar i att jag har svårt att visa andra killar beundran. Om en kille är bättre än mig på något så känns det inte som att han är bra. Utan jag som är för dålig. En tjej som är bättre än mig på något är istället någon intressant och inspirerande. Det är som att det egna könet är konkurrens medan det andra inte är det. Dumt, dumt, dumt... men jag tror många känner så. På ett eller annat sätt.


-

image52

Ibland hjälper inte ens keps

image51

Jag gillar verkligen att åka lokalbuss. Fast det blir tyvärr väldigt sällan. Det är som att gå på cirkus, museum och nöjespark på samma gång. Och innan resan... när jag satt och väntade på bussen satte sig två vatos locos fjortisar bredvid mig på bänken. De pratade inget med varandra. Det enda de gjorde var att spotta. Säkert hundrafemtio gånger i asfalten framför sig. Jag kommer ihåg själv hur det var i den åldern... att det var tufft på nåt sätt att slänga iväg en loska. Nu vet jag bättre... mycket bättre.

More Bad News


Trash or treasure?

image50
I min jakt efter bil så ramlade jag över detta underliga objekt på blocket. En epa-traktor som säljs med larm. Det känns logiskt att larma en gammal skrothög som man kan krypa ikapp. Men vad vet jag. Bilen kanske är gjord av guld och juveler. Även i de förskräckligaste sophögar kan man hitta fina skatter. Jag hittade en gång 40 :- i ett urbränt ciggpaket...

Ripped off

image49

Jag hade körlektion i eftermiddags. Min körlärare var sjuk. Förmodligen inte på riktigt. Egentligen så tror jag han satt hemma och rökte crack. Men det ville inte de på körskolan erkänna.


De försedde mig med en ny lärare. Eller, ny och ny. Han såg ut att vara närmare 150 år gammal. Jag tror inte han var en körlärare utan bara en gammal reservgubbe de hade i nåt skåp. Han sa inget om vad jag gjorde för fel utan babblade bara på om att det skulle bli fint väder till helgen. Sen såg han en båt och började snacka om det. Det är så de tjänar pengar de jävlarna.


Bad News


Ett kort klipp från filmen. Helt galet bra humor.

En uppföljning på föregående rubrik

image48
Fast det var ju tåg, och inte skor.

I shoe shoe shoes you...

image46
Jag har hittat ett par fina skor som jag nog måste köpa. De är ganska dyra men pengar är ju ändå bara pengar. Och skor är ju skor...

Idiotiska tv-program

Vilka idioter kanal 5 är. Outsiders på tv nu...


Sandra krymper. Bla bla bla...
(den berättande rösten) "Hennes hem är inte handikappanpassat så hon har fått komma på egna lösningar för att nå upp till saker" En pall, och en stol!!! Uppfinnarjocke får passa sig.


Det är fan sorgligt hur tv inriktar sig på människor som är annorlunda bara för att få tittarsiffror.


Bilar

image45


Av någon anledning har det undgått mig helt och hållet. Förmodligen på grund av mitt totala ointresse. Men nu när jag börjar fundera på att köpa bil så inser jag att alla bilar är jävligt fula. Speciellt när någon hönshjärna försöker styla bilen med tribalmönster och sånt. Det gör mig deprimerad.



Men den här bilen gör mig glad (på bilden). Lada Niva. Ful men snygg, och annorlunda. Helt perfekt.


Nano, Nano...

image44

Jag kom att tänka på det för att jag har den på mig nu. Denna t-shirt.
Jag köpte den utan att riktigt tänka på vad det var som stod på armen.

Jag kommer ihåg att jag läste det i spegeln. "NANO" och tänkte "Hmmm, nano, nano... mork & mindy eller vad nu den där tv-serien hette" Who cares...

Sen får jag en kommentar på jobbet.

"Onan, he he, roligt"

"Ehhh, jaaa... visst är det" Fan.

Inte för att jag är den som bryr mig om sånt. Men ändå...

Vad som egentligen hände i norge

Jag är sugen på öl, och kanske en cigg. Ja, en cigg, definitivt. Jag rökte en del förra helgen. En arbetskollega hade bestämt sig för att börja röka när vi var i Norge och jag gjorde allt för att hjälpa till.

Oturligt nog så är det en kvinna på jobbet som slutade för tre veckor sedan. Ända sedan dess har hon tuggat nikotintuggummi 24/7. Med allt vårat puffade och retsamma pikar så kompenserade hon bristen på cigaretter med mängder av sprit. Redan när det var dags för middag gungade hon fram och tillbaka på stolen. Till maten tog hon ett stort glas likör 43 och några droppar mjölk. Det sköljde hon sedan ned med ett till toppen fyllt glas med jameson. Sen kom det där obligatoriska...


"Jag gillar verkligen att jobba med dig, du är schå bra. Vi jobbar bra ihop du och jag."


"Ja, du är bra du med"


"Tycker du verkligen det?"


"Ehhhm, ja, visst"


Hon lägger armen runt mig och försöker ge mig en kram. Luktar på mitt hår. Jag lyfter bort hennes arm och flyr ut till terassen och tar en cigg. 

Sånt där kan ge mig mardrömmar.


Brum brum

Jag började med körkortet igår. Det var jag, två killar som inte ens vara torra bakom öronen och en tjej som var helt rosa. Jag kände mig hemma, satte mig ned och började läsa en kalle anka och frågade ungdomarna om läget var fett. Den rosa tjejen missupfattade och trodde att jag sa att hon var fet så hon sprang och låste in sig på toaletten. Killarna tittade ner i backen som om att de visat bollibompa där nere någonstans.


Det här funkar ju inte, tänkte jag när plötsligt körläraren kom och ropade upp mitt namn.


Allt gick bra. Förutom PRO gänget jag råkade köra över utanför bingohallen. Körläraren sa att så länge jag inte kör över mer än 7 pensionärer är det lugnt på uppkörningen. Det känns skönt.


Norge - No more, no less.

image38
Norges sexigaste man försöker vara inkognito.



image39
Woody Allen har flyttat till Norge och arbetar som körskolelärare.


image40
Norges nya stjärnskott på längdskidor försöker ta sig ur bilen.


image41
Norrmännen har kommit på en ny smart idé för de som håller på att bli tunnhåriga. Och tydligen så är en del mer än nöjda.


image42
"Shrek" vann Idol i Norge och blev rejält uppstylad efter vinsten. Nyligen vann han priset som Norges bäst klädde man.

image43
De försöker göra en IKEA, för en specifik målgrupp.