Om du vill boka in dessa snubbar till bröllopet.

174573-22
Det går åt rätt håll. Jag känner det på mig. Jag lyckades till och med ta med mig matlåda idag. Men den skapade en del stora ögonen. "Ehhh, vad är det där?" "Har du lagat det själv?" This is Borsjtj you stupid motherfucker!


Sen ringde Claes (fastighetsskötaren). Jag blev erbjuden att byta upp mig till en bättre båtplats. Word up Claes, sign me up, sa jag. Wadadading boom boom sa Claes och la på. Så nu har jag en båtplats 20 m från hemmet. Förut var det säkert 80 m.


Det är jag och de på bilden som äter Borsjtj. Med andra ord det tuffa gardet.


Vad tänker ni på när ni inte kan somna?

Jag och två kompisar var och kollade på cyklar idag. Jag fönstershoppade mest... inte fan tänker jag köpa en ny cykel för 4000:- Jag var nästan på väg att köpa en mikrovågsugn också... men, jag kunde inte.
Jag har funderat i 5 år på att köpa en dvd-spelare också. Men jag kan inte det heller. Jag vet inte riktigt vad det beror på... det är inte en ekonomisk fråga, eller har något med ideologi att göra. Det är ett mysterium, det är vad det är. Jag ska tänka lite på det här innan jag somnar.

Jag fick en gång världens bästa råd på vad man skulle tänka på om man inte kunde somna. Men jag har glömt bort det. Jag börjar misstänka att jag kanske drömde det. Men jag kommer ihåg att det var bra. Det  var ungefär som en aha-upplevelse när jag fick veta det. Hmm... ja just det, nu kom jag på det. Man ska räkna får. Får som hoppar över ett staket.

Nä. Allvarligt talat. Det finns ett väldigt bra sätt.


PPT-Porr Ekvation

Av någon anledning tror en av mina chefer att alla killar på jobbet vill kolla på porr, bara för att vi är killar. Han brukar skicka powerpointpresentationer där dålig humor är blandad med porr. Ekvationen verkar vara ungefär så här:

Dålig humor= tråkigt.

Porr=förkastligt.

Dålig humor + Porr = Bra.

Fast jag måste faktiskt erkänna att det finns något roligt med det. Jag brukar döpa om filerna till något som antyder att det bara är oskyldig humor och sen skicka det till kompisar som jag vet sitter med skärmen väl synliga för de andra medarbetarna. Tyvärr brukar det skämtet bara fungera en gång. Och det kan ju vara så att min chef gör det av samma anledning också. Det har jag inte tänkt på förrän nu. Hmmm... jag måste fundera ut en ny ekvation på det här. Sen finns det ju det där andra också. Roliga-bilder-på-barn-Powerpoint. En kvinna på jobbet brukar skicka sånt till alla. Som en kille frågade mig i veckan.

"Varför skickar Ulrika en massa bilder på barn?"
"Jaaa du, det kan man fråga sig."

My name is Bo.

174573-21
(Fortsättning på inlägget nedanför)

Jim var 24 år och jobbade som truckförare på ett takplåtslager i Kil. Han var inne i Karlstad för att handla kläder med sin tjej. Han hade varit på Dressman när han fick höra talas om tävlingen. Men nu var han här (mot flickvännens inrådan), och jag måste erkänna att han såg väldigt fokuserad ut. Han svarade snabbt på mina frågor och jag kunde riktigt se hur det vattnades i hans munnen.


Ankie och Ylva var kompisar. De studerade på universitetet och bodde båda två i samma korridor. De mumlade nåt om att de aldrig bangar för galna upptåg. Perfekt, tänkte jag. Men någon verklig vinstchans jämfört med Jim trodde jag inte att de hade.


Bo. Ja, tro det eller ej. Men det var Bo Lundgren som satt där på en stol och ville vara med. Fd. moderatledaren alltså. Han hade gått upp avsevärt i vikt och bytt stil helt och hållet så jag kände först inte igen honom.


Öyvind hade permission från en psykavdelning i Örebro. Två vårdare följde honom diskret i bakgrunden. Han påstod att han egentligen var Ronald McDonald och kunde trolla fram hamburgare från sina öron. Han var väldigt ivrig att vara med och jag begrep att det skulle bli kaos om jag nekade honom.


George, Ulla och Knut var syskon. De hade just kommit från en bowlingmatch i Korpserien. Jag insåg ganska snabbt att de var de mest tävlingsinriktade personer jag någonsin stött på. De satt redan och käkade fiskburgare för att provocera sina motståndare. Fula i munnen var de också. Men det tillförde en hel del till stämningen så jag lät dem hållas.


Jag satte dem på rad framför ett bord fyllt med fiskburgare. Jag placerade ut ganska många glas med dricka också, så att de skulle ha något att skölja ned burgarna med. Jag hade utsett 5 domare för att hålla koll på räkningen och jag kollade så att de var redo.


Jag vred timern till 20 minuter och skrek samtidigt ut att tävlingen kunde börja.


Det blev nästan omedelbart kaos. Syskonen G.U.K. började med att hälla sprite på Ankie och Ylva i vad som verkade vara en avledande manöver. Ankie och Ylva svarade med borra upp två fiskburgare i ansiktet på George. Öyvind satt och viftade med händerna på sina öron som att han väntade på att några burgare skulle komma ut. De enda som som höll sig i skinnet var Bo och Jim. De hade redan fått i sig fler fiskburgare än de andra. Syskonen vara inte sena på att uppmärksamma detta och "offrade" Ulla som ställde sig framför Bo och Jim och började åma sig i någon form av dans. Hon hoppade runt 180 grader och böjde sig ned mot golvet och kikade finurligt mot jim mellan sina ben. Man kunde riktigt se gulpet i Jims hals när Ullas vänstra öga blinkade mot honom. Att gulpa med munnen full av fiskburgare visade sig dock var allt annat än bra. Öyivinds vårdare lämnade nu bakgrunden och sprang fram till Jim och gav honom heimlich manöver. Medan Jim stod på alla fyra och flämtade så hade 20 minuter gått och den som stod som vinnare var överraskande nog Bo. Syskonen var jävligt förbannade och gick bärsärk i bollhavet. Ankie och Ylva hade redan ett gäng av beundrare runt omkring sig. Mest småkillar som beundrade vad man skulle kunna beskriva som Wet Winter jacket.  Öyvind hade redan försvunnit med sina vårdare, det enda som fanns kvar var en röd clownsko.


Jag gav Bo en Cigarr och skakande hans hand. Även om jag aldrig gillat honom så beundrade jag hans nya stil.


Something's fishy.

174573-20
Jag fick ett brev ifrån Nordea tidigare i veckan. De ville låna mig pengar. Sweet, tänkte jag. De har aldrig haft mig som kund så jag antar att detta var ett försök att fånga mig. Jag var inte sen att nappa, jag biter på allt. Ungefär som en gädda. Jag lånade 200 000:- utan att tänka mer på det. Efter att jag fått pengarna gick jag ner på torget och frågade första bästa person ifall han kunde tänka sig att krypa omkring med mig på sin rygg för 5000:-/timmen. Efter lite förhandling gav jag honom 10 000:- och vi gav oss av. Det gick inte så snabbt men jag kände mig lite grann som en kung. Då och då matade jag honom med jordnötter. Det verkade han tycka om och ökade farten temporärt. Jag pekade ut riktingen mot McDonalds och efter 10 minuter och otaliga jordnötter var vi framme. Jag tyckte så synd om mitt fordon (häst) att jag lät honom galoppera hem.

De på McDonalds undrade om jag ville beställa något men jag förklarade problemet med mitt magsår och att det kanske vore olämpligt. Jag beställde i alla fall lite minimorötter som jag började knapra på medan jag la fram mitt förslag. En fiskburgarätartävling med 2000:- i första pris. 10 tävlande och jag betalar alla omkostnader. Jag såg direkt hur det började lysa av engagemang i de anställdas ögon. De var med på det. Chefen satte deras två bästa på att steka upp 200 fiskburgare samtidigt som jag tog micken och förklarade läget för kunderna. "God middag kära människor. För att göra er vistelse på detta kulinariska etablisemang en smula mer spännande har jag i egenskap av nyrik utlyst en tävling. Den tjej eller kille som äter flest fiskburgare på 20 minuter vinner 2000:-. Tävlingen börjar om 30 min så sprid budskapet. Det blir endast 10 personer i finalen så vi kommer att ha kval i form av 10 chicken nuggets på tid. Välkomna."


Jag blir snabbt uttråkad så för att roa mig under dessa 30 minuter av väntan bad jag personalen dansa breakdance för 500:- per dansare. Den första ner på golvet var överraskande nog deras chef. Han hade kommit igång på alla cylindrar. I vad som måste varit övermod eller ren dumhet försökte han sig på att snurra på huvudet (headspin tror jag det heter). Han måste ha fått en liten smäll när han böjde ner huvudet mot golvet för sedan sprang han bara runt runt ungefär som på en irländsk julafton, fast utan pinne. Sen ställde han sig upp och vinglade runt som en alkoholpåverkad epeleptiker rakt mot fritösen. Vilket han på något omedvetet sätt måste insett för i sista sekund undvek han den katastrofen och körde istället huvudet rakt in där man fyller på dryck.

Medan det rann cola runt hans huvud började vi tävlingen. Jag fick direkt sålla lite bland de tävlande. Jag satte en åldersgräns på 18 år. 200 fiskburgare är inget för barn. Till min besvikelse behövdes inget kval. När åldersgallringen var gjord fanns det bara 8 tävlande kvar.

Jim, Ankie, Bo, Öyvind, Ylva, George, Ulla och Knut.

(Hmm, jag avskyr orden men jag har inte tid att berätta mer nu. Fortsättning följer...)



Matlåda

174573-19
Det är något med min personlighet som inte fungerar med matlådor. Jag har försökt, verkligen kämpat, planerat, skrivit scheman, lagat för mycket mat, köpt fina matlådor (se bilden), allt som står i min makt. Jag har lyckats 2-3 gånger de senaste 3 åren. Igår var det nära. Jag hade lagat extra mycket mat. Råris, minimajs, morötter och lite renkött. Jag ställde resterna på spisen för att låta det svalna. Oftast är det här det brukar gå snett. Att jag glömmer bort det och kommer på det flera timmar senare. En del tycker kanske inte att det är så farligt om maten fått stå framme i 4-5 timmar. Men jag har problem med det. Timern ringde igår men efter det är allt svart. Matlådan åkte inte in i kylskåpet. Det upptäckte jag när jag skulle gå och lägga mig. Min offentliga förklaring till att jag aldrig har matlåda är att jag inte kan äta samma mat två dagar i rad.

Mmm. Det är min matlåda på bilden.
Eller vad tror du?


"Hej. Jag heter Dr. Nose Dot. Jag går in i saker."

174573-18
"Hej, Dr. Nose Dot." Det kanske låter som en oskyldig och rolig sak. Men det är det inte. Och framförallt, det är inte en klumpig sak. Det luktar voodo lång väg. Igår gick jag in i ett dörrhandtag. Det fastnade liksom i magen. Det hade säkert inte varit något problem om jag varit tjock. Haft några kilo fett som skyddat mig. Men nu, nu gjorde det jävligt ont. Jag har fått ett blåmärke. Jag tror det är första gången jag har ett blåmärke på magen. Gudarna är emot mig. Oftast brukar jag mest gå in i väggen. Bokstavligt talat alltså. Och inte rakt fram. Jag är inte helt blind. Nä, det blir mer när jag ska gå runt ett hörn. Att jag omedvetet försöker ta en genväg och missberäknar mitt eget avstånd till väggen. Detta händer så klart inte särskilt ofta. Men... det har fått mig att börja fundera. Om det inte skulle vara bättre att vara en tjockis. Då skulle jag kunna studsa runt bland väggarna istället. Om jag går in i något så blir det bara en mjuk puff och jag åker vidare åt något annat håll. Det låter onekligen ganska bra. Jag får visserligen inte bli för stor så att jag river väggen. Det kan sluta i katastrof. Det är en tunn linje mellan himmel och helvete. I många avseenden.

Vad skriker ni när djävulen spelar er ett spratt?

174573-17
När jag gick hemifrån idag halkade jag på en isfläck. Inget allvarligt halk. Ingen chaplin nivå. Men ändå. "Oh shit". Jag hörde en annan reaktion förra veckan. En kvinna som gick en bit framför mig halkade plötsligt till. Inget allvarligt det heller. Men det lät så här. "Fans jävla idioter, kan de inte sanda vägarna. Va fan har de betalt för. De måste sanda. Nån kan ju för helvete halka ihjäl sig. Fan, fan, fan." Hon gick alldeles ensam. Jag förstod först inte om hon pratade med mig eller om hon bara var galen. Jag band hursomhelst fast henne i en lyktstolpe och ringde till psykakuten. Jag har kanske glömt att berätta att jag förra året fick stadens nyckel till självbestämmande i frågor rörande tvångsomhändertagande av lokalinvånare. Så här långt har jag omhändertagit 574 st.


Hmm, var är jag?

174573-16
Jag har börjat lägga märke till saker som jag inte ens tänkte på förut. Det hela började när jag träffade en granne och tillika kompis som just hade varit och handlat mat i affären. Han kom och gick längs gatan och småsvor. Tydligen så hade personen före honom i kön inte lagt "avskiljaren" bakom sina varor. Tänk på barnen i etiopien, sa jag. De kan dra åt helvete sa han. Sen gick jag hem till mig och han gick hem till sig och vi pratade inte med varandra på två år. För en månad sedan träffades vi i Jerry Springer och blev vänner igen.

Men det var inte det jag skulle berätta. Inte långt efter vårt möte så började jag tänka på beteendet hos mina medköande bröder och systrar. Vilka skiljer på varorna, och vilka gör det inte. Och de som inte ens lägger sakerna på bandet. Det blev ett virrvarr av matvaruköande tankar i mitt huvud. Jag började till och med tänka på de som bara slänger varorna huller om buller. Speciellt mycket la jag märke till alla sega äldre personer. De som försöker betala med sina kvitton... har potatisar för 3,90 som de skall lämna tillbaka och inte hör vad någon säger. Men det blir en konflikt i konflikten. Att irritera sig på äldre människor. Lite grann som att tycka att folk i rullstol är i vägen...


Gammal kärlek

174573-15
Jag upptäckte en gammal kärlek i förrgår. En tysk mekanisk trollerilåda från 50-talet. En kamera alltså. Ibland behövs det bara ett ord från en annan människa för att väcka en sovande lust. Såna människor gillar jag. Jag gillar även saker som fungerar utan batterier och tål att tappas i backen. Att man måste skruva på ett hjul för att ställa in skärpan, att allting i sökaren är spegelvänt, att skärpedjupet är några cm på nära håll och att exponeringen är något man får känna sig till. Sånt är charmigt. Älskvärt. Nästan underbart. I alla fall när det gäller kameror, och människor...


Jag blir ett mongo av kyla.

174573-14
Jag brukar inte direkt tänka på det för jag är så van. Men idag gjorde jag det, självmedvetenheten smyger sig på när man minst anar det. För det första måste jag nästan kisa med ögonen för att kunna se något, om jag inte gör det känns det som att någon droppar flytande kväve i mina ögon. Sen blir min käke så nedkyld att jag knappt kan prata. Samma effekt om jag äter mycket glass. Jag låter som en gravt utvecklingstörd person. Nåväl. Det är ju inte inget livshotande tillstånd. Jag får leva med min mongobroder.

Mitt tangentbord krånglade igår. Idag köpte jag ett nytt. Det gamla knäckte jag över knäet. Det kände som en bra idé på förhand. Efteråt har jag bara ont i knäet. Men det är nog bra ändå, att förstöra lite ibland. Jag och mitt ex köpte en gång en hel servis på secondhand bara för att slänga den i väggen. Det kan jag rekommendera. 


Min antagonist

174573-13
Ibland går det smidigt. Men oftast går det rakt åt helvete.
Jag har fått min tvätt stulen, mina kläder tvättade i 95 grader av jävla småbarn men det värsta är ändå väntan. När man kommer till tvättstugan för tidigt. Maskinerna snurrar fortfarande och du måste avgöra om det är värt att gå därifrån eller om du skall vänta. Jag hatar verkligen att vänta. Men min tvättstuga är i ett annat hus så det är en bit att gå. Så jag väntar. Kollar rakt in i den snurrande cylinder. Jaha... kom igen då, din jävel, snurra färdigt. Den avtar i fart. "Jaaa, äntligen" hinner jag tänka innan den plötsligt ökar fart igen och snurrar snabbare än tidigare. Jag tar några steg runt om i tvättstugan för att få tiden att gå. Kollar så att ludden är borttagen från torktumlaren. Ja. Nu saktar den ned igen. Sakta, sakta... 5 min senare har den stannat. Jag försöker trycka på knappen med nyckelsymbolen. Inget händer. Jag trycker igen. Plötsligt börjar den snurra igen, motsols. Bara några varv sen stannar den igen. Jag trycker återigen på knappen. Va fan, snart är jag beredd att slå sönder tvättmaskinen. Jag tänker på filmsnuttar jag sett på galningar som förlorar temperamentet och slår sönder sina datorer. Vad fan är dator jämfört med en tvättmaskin. I all min tankspriddhet har jag inte märkt att den börjat snurra igen. Denna gång medsol. Sakta, sakta.
Några minuter senare får jag ut min tvätt...


mdj ilqqv l glxx dqvlnxh

174573-12

En del bloggar om mode, vissa om barnen, andra om sitt sexliv.

Jag måste faktiskt erkänna att jag är väldigt sugen på att göra det jag med. Fast fake. Jag vet inte var det kommer ifrån men jag har en förkärlek att göra saker och ting "luddiga". Så att man inte riktigt ser sanning förrän man ägnar den uppmärksamhet. Oftast är jag så klart väldigt uppenbar... andra gånger inte.


När jag var yngre brukade jag till och med smyga in hemliga meddelanden, chiffer, i brev, presenter och andra grejer. Men det är ju så klart aldrig någon som tänker på att leta efter sånt... (tråkiga människor). Och ifall ingen lägger märke till det så orkar så klart inte jag lägga någon energi på det.

Skulle det inte bli lite roligare med mer att klura ut, lite mer krydda i denna soppa vi kallar värld? Vi får ju för fan allt serverat. Till och med vad vi skall tycka och tänka.


Och jag menar naturligtvis inte att du skall gömma skorna för din sambo innan ni skall ut och promenera. That's just fucked up.


Det skulle  vara jävligt härligt och befriande om den där tjejen det står om i aftonbladet idag. Hon som blir mobbad för sin blogg. "glamourprinsessan" Om Hon egentligen var en Han med stor ölmage, mjukisbyxor och flint. Ja, ungefär som ölmagen några inlägg ner.

Jag älskar människor som bryter fördomar och överraskar. Och på något sätt är det alltid det jag förväntar mig... att det finns något mer, som man inte ser. Och det är det som intresserar mig.


Blir du avlyssnad?

174573-11

När jag städade idag hittade jag min scanner. Det är ungefär som en liten polisradio. Jag fick den av min lillebror för 5-6 år sedan. Han hade i sin tur fått den av en snubbe som använde den för att ha koll på polisen vid diverse otillåten aktivitet. Det gick inge vidare. När han åkte in i fängelse fick min brorsa denna scanner, och en hel del annat (bland annat en galen pitbull som lystrade till namnet killer). Min brorsa förstod aldrig hur den funkade så jag fick den i utbyte mot tre cd-skivor. Inte killer, scannern. Nyfiken som jag är tog jag naturligtvis reda på hur denna apparat fungerar. Till min stora förvåning insåg jag att jag kunde avlyssna mina grannar inom en radie av 150-200 meter. Jag tröttnade efter 5 min. Det var mest äldre personer som pratade om hur sjuka alla var, och hur många som hade dött det senaste halvåret. Hursomhelst. Prata inte i trådlös telefon om du vill behålla dina hemligheter.


Ni na ni na ni na na... "Boktipset"

174573-10
Som jag skrev i ett nedanstående inlägg så var jag på bokhandeln för att inhandla en "givande" roman. Jag gick därifrån tomhänt. Det kan ha berott på den jävla tanten som stod i vägen. Eller så kan det berott på att det inte fanns några bra böcker. Nu behöver jag hjälp. Jag öppnar tipstelefonerna för några dagar. Om ni sett eller hört, läst eller lyssnat, fått känslan av, eller kanske bra drömt om någon bra bok. Berätta för mig. Jag lyssnar... men jag kanske skall sätta upp ett filter redan här. Jag vill inte ha tips om någon deckare, eller någon "rolig" bok som några programledare skrivit... och, jag varnar er, om ni skulle ha den dåliga smaken att rekommendera något som rimmar på Larry Dotter så har du fan i mig kommit till fel person. Om du är under 10 år kanske jag förlåter dig...