Pizza

image37
Nu har jag ringt min kompis pizzabagaren. Han är egentligen inte min kompis men han skriker mitt namn varje gång jag kommer in i pizzabutiken. Första gången jag var där såg han att jag bodde granne med honom och det föranledde ett utdraget förhör. Vad jag hette, var jag kom ifrån, vad jag jobbade med osv. Fast på ett snäll sätt. Jag var inte direkt fastbunden i en stol med en lampa riktat mot ansiktet. Jag har inte varit där på tre månader, så han misstänker säkert att jag köper pizza någon annanstans. Jag kan se framför mig hur han spottar och snyter sig i min pizza just nu. Men, men, bättre än kyckling och ris är det definitivt.


En kompis till mig hade en ganska underlig relation till sin lokala pizzeria. Han är inte så intresserad av matlagning så det blev väl en 2 pizzor i veckan för honom, minst. Och de resterade dagarna varma mackor. Jag fick lov att ta ett snack med honom en gång om att han måste börja äta bra mat. Nåväl. En sommar hade han inte ringt och beställt pizza på 1,5 vecka och då började pizzerian såklart ana ugglor i mossen.Pizzabagaren var inte sen att agera så han tog saken i egna händer och letade upp min kompis  telefonnummer.  Så plötsligt en dag när telefonen ringde hos min kompis var det pizzabagaren som undrade varför han inte köpt pizza på 1,5 vecka. Min kompis blev så knäckt att han gick över till en kost enbart bestående av varma mackor.


Nu vet jag inte vad.

Ibland är jag helt dum i huvudet. Idag till lunch åt jag skräp, i princip. Det var nån kycklinggryta med ris. Det kändes som att maträtten var tillagad någon gång före andra världskriget och sedan förvarad i en möglig källare för att plockas upp denna morgon och serveras just där jag för dagen gick för att äta. Som om att det stått skrivit i stjärnorna sedan tidernas begynnelse. Ödet. De hade kapris i alla fall. Vilket är ett stort plus för en kille som köpte kapris istället för lördagsgodis när han var liten. Den var förvisso ganska gammal den med. Nu när jag gick hem från jobbet gick jag förbi samhallbutiken konsum för att handla middag. Grillad kyckling! EXTRA PRIS! Hmm, kyckling. Gott tänker jag. För att sedan gå hem och inse att jag hatar kyckling idag. Jag får kväljningar. Uhhh. Så nu har jag ris kokande på plattan och... Nä, fan. Jag håller allvarligt på att spy. Jag kan inte ens tänka på kyckling.

Det här händer mig med jämna mellanrum. Att jag lagar mat och inser att jag inte kan äta den och lagar något annat. Mat som jag är less på är fan värre än en gastroskopi.

Nötekvation

En cashew bra.
Tio cashew bra.
Hundra cashew dåligt.


Alternativt afterwork

image37
Jag och en kompis var ute och afterworkade igår. Både han och jag är väldigt intresserade av öl. På ett seriöst sätt alltså. Vi brukar köpa var sitt flak pripps blå och njuta. Igår drack vi såna där röda ni vet. Dansk något. Billiga som sjutton. 7,3 % dunderdymanit knockout. Vi afterworkade på en parkbänk mitt emot McDonalds. Vi hade båda jobbat över lite grann. Han som revisor på Öhrlings PricewaterhouseCoopers och jag som konsult på Tieto Enator. Vi la jobbet på hyllan och dränkte vår stress med dansk högprocentig humledryck. Det dröjde inte länge förrän de riktiga a-lagarna hittade dit, fyra banktjänstemän från Nordea. De kom på sina gamla slitna bockstyrecyklar med lila systempåsar i händerna. Man hörde dem på långt håll, hur de terroriserade människor omkring sig. "öhh, du, sjyrre. Har du en tia jag kan få låna? Va fan, dra åt helvete."

Hmm. Det där var inte riktigt sant.
Jag jobbar inte på Tieto Enator.

Sammanfattning av tidigare långa inlägg.

Norrländsk promenad på 50 min. Sista halvan i vm-tempo.


Fyra personer i väntrummet. Dam drogas och tas om hand av utomjordingar. Manligt par pratar om hjärnspöken under ångestfylld stämning.


Läkaren är virrig uteliggare från danmark.

Undersökning piece of cake. Chocolate kind.


Gastroskopin

Norrlänning som jag är så ser jag avståndet på en 50-minuters promenad som för kort för att åka taxi eller buss. Så jag gick till sjukhuset igår morse. Jag ångrade mig lite när jag hade gått halvvägs. Det i kombination med en gnutta tidsoptimism brukar ofta förvandlas till ett världsrekordförsök i gång. Och inte var det annorlunda denna gång.


I väntrummet satt fyra personer. En kvinna i 50-års åldern och hennes man. Hon skulle först drogas så de la henne ganska snabbt i ett enskilt väntrum. Det skulle ta flera timmar sa någon. Inte drogandet, men hennes undersökning. Det är möjligt att rymdvarelser var inblandade på ett hörn. Det andra paret var två män i 40-50 års åldern. Jag tror den ena var med som stöd till den andra. Det såg ut som att de gillade bilar och att titta på bröst. Den ena av dem pratade högt om vad han läst om undersökningen och hur han struntade i en massa saker. Stressen och ångesten lyste igenom. 15 min senare satt de nära varandra och pratade om "hjärnspöken". Hur ens egna tankar kan få en att må dåligt. Ordet "hjärnspöken" nämndes minst 10 gånger. Tuffa "bil- och bröstmäns" sätt att prata om ångest. Jag försökte gräva ned min uppmärksamhet i en tidning.


Läkaren var en dansk uteliggare. Vet inte hur han kunnat lura sig in på sjukhuset men... ahh, hur svårt kan det vara att stoppa trädgårdslangar i halsen på folk hade väl sjukhusledningen tänkt. Själva undersökningen blev ett underligt antiklimax. Jag hade förväntat mig en helvetiskt mardröm. Alla idioter som gjort det beskriver det som otroligt hemskt. Ahhh, jag blir så arg. Det var ju inte alls farligt. Men det beror säkert mycket på om man kan hålla sig lugn eller inte. Så jag ska inte döma andras upplevelse. Men ändå, va faaaaan. Grrrr... ahhhh. Mörda.


I am a fountain

Jag var just med om en... skum upplevelse. Jag gick in i köket och skulle sätta på tevatten och samtidigt som jag var där tog jag en klunk vatten. Och ni vet hur det blir ibland när man inte kan svälja direkt, man behöver som någon sekund på sig att... få allt i ordning. Eller är det bara jag? Hursomhelst, på de där sekunderna hade jag hunnit in i hallen och väl där kände jag att en nysning var på väg. Jag hann reflektera över att jag hade munnen full med vatten och att jag kanske skulle kunna hålla munnen stängd under nysningen. Det kunde jag inte...


Allt vatten sprutade ut under explosionsartade former. Jag kunde inte låta bli att skratta. Det måste sett helt galet ut.



Nåväl. Imorgon är det dags för Gastroskopi. Det blir nog inte lika roligt. Fast kanske...


Getingens återkomst

image35
Hmm. Ni vet hur killar är dåliga på att hitta saker?


-Öhh, du gumman, har vi inga oliver kvar?
-Har du tittat i kylskåpet?
-Ja, det är klart. Tror du jag är blind eller?

(tjejen går och kollar i kylskåpet)
-Ja men de står ju här bakom mjölken.


Ungefär så bra kollade jag efter getingen. Om den nu inte blev bortförd och verkligen försvann för ett tag. Jag hittade den nu igen i samma fönster i alla fall, den hade lagt sig bakom en... hmm, typ statyett.

Den såg helt groggy ut. Det kändes som att getingen var en fullgubbe som däckat på min krog och att jag var en utkastare. Jag försökte väcka upp honom men när han inte svarade åkte han ut genom fönstret.


Vårtecken

image34
Idag kom våren in genom fönsterspringan, eller på något annat magiskt sätt. När jag vaknade hade jag i alla fall en stor geting i köksfönstret. Den studsade mot rutan i desperata försök att komma ut. I all min morgonyrsel insåg jag att det kanske vore en bra idé att vakna till lite grann innan räddningsaktionen. Jag gick in i badrummet, tvättade ansiktet, borstade tänderna och satte i kontaktlinser. När jag väl var ute var getingen borta. Spårlöst försvunnen. Jag har ingen aning om hur den kom ut.

Antingen är den kvar i min lägenhet och flyger runt i något ljudlöst läge och väntar på att sticka mig. Eller så är det där surrande ljudet jag brukar höra från köksskåpet ett getingbo. Eller, det mest troliga, så har getingen blivit bortförd. Abducted, eller vad de nu säger over-there.

"Bagdad, is that in Afghanistan?"

En kvinna som är kolumnist på aftonbladet  är nere i Bagdad på reportage och skriver om det i sin blogg. Här är en kommentar hon fått från Anders.

"OCh varför ska fröken till Afganistan för att riskera hälsa&Liv?? Är det för att bevisa att kvinnor oxå kan eller?"

Jag bara älskar såna här kommentarer. När idioter verkligen visar hur dumma i huvudet de är...

Warning! Don't try this at home, or at work.

image33
Tidigare i veckan när jag satt på jobbet så började jag mixtra med inställningarna på min stol. Jag vred på rattarna och reglagen. Höjde ryggstödet, sänkte det, lutade det lite mer framåt samtidigt som jag justerade sittdynan hit och dit, upp och ned. En oändlig mängd kombinationer...


Jag hittade aldrig tillbaka. Så resterande delen av veckan satt jag och vred och vände på mig. Och nu, nu... har jag fått ont i ryggen. Jag har aldrig ont i ryggen... förutom förra vintern när jag åkte ofrivilligt störtlopp nedför en gata med min halkiga skor och fick besöka kiropraktor och hela köret.


Roky Erickson



Sånt här är jag svag för. En sinnesjuk, missbrukande man i gul skjorta och kungakrona som sjunger om vampyrer. Väldigt vackert... och nu är jag faktiskt, för en gång skull, inte ironisk.

Top Fokker

image32

Det här fick jag på mitt skrivbord idag. En förpackning för torr kattmat. Top Fokker. Den kommer från Holland.

(I en holländsk affär)

-Har ni någon Top Fokker, jag hittar den inte i hyllan?
-Den är tyvärr slut. Men det har kommit en ny ännu bättre, Mother Fokker. Det är det enda min katt äter.

Mr Cotton Eyebrow

image30

Jag såg just en rolig snubbe på aktuellt. Det såg ut som att han hade bomulltussar på ögonbrynen. Sånt gillar jag. Jag vet inte vad han pratade om för jag var förtrollad av något annat än hans tal.

The Mechanic

Jag startade igång min röda skönhet idag. Det kom några rökpuffar och lät förhållandevis bra men jag måste dela motorblocket hursomhelst. Hon har lite problem att lugna ned sig.


När jag slog på framlyktan steg rök innanför glaset och jag insåg att även andra saker måste åtgärdas.


Pump You Up!

image29

Jag köpte en hantel idag. En tung jävel. Jag känner redan hur mina muskler börjat växa bara från att bära hem den. Hmmm. Hem från bilen alltså. 

Jag kan till och med använda den som skivstång.


No more Mr Nice guy

image28
Febern är så gott som borta. Jag sitter här och lyssnar på gamla Alice Cooper låtar.


Jag kommer ihåg när jag gick i lågstadiet och föräldrarna till alla i kompisgänget insåg att vi lyssnade på Alice Cooper och att vi sett videon till school's out. Det blev fan panik från alla håll och kanter. Ungefär som att vi skulle hoppa av skolan i lågstadiet. Börja med droger och ha sex med alla tjejer. Samma ramaskri blev det när de började visa Wrestling på tv. Det resulterade i att skolan anordnade speciella föräldramöten där de pratade om wrestling. Jag skulle ge vad som helst för att veta vad som sas under de mötena. Ett gäng oroade föräldrar och lärare pratar om Hulk Hogan och André the giant. Problemet var ju bara att det där gjorde så att alla fick upp ögonen för wrestling och att intresset växte. Att folk blev mobbade varje rast brydde sig dock ingen om. Alice Cooper och Wrestling var ju mycket värre.


Jag gillar oliv- och kapristjejer

Det kanske låter konstigt. Men idag när jag var och handlade mat stod en söt tjej och kollade in oliv och kaprishyllan. Jag smälte direkt. Sen när hon vände sig mot mig och log så blev jag så yr att jag gick in i pastahyllan och rev ned 5 kartonger med Gnocchi. That is love.

Nu är det febern som pratar

Jag fick just en ganska intressant tanke. Det kan bero på febern...

Alltså.  Tänk om det finns många som kommenterar sin egen blogg.

Kommentarer på inlägg kan ju ofta vara lika intressanta, eller intressantare, som inläggen själva.

Så... tänk er följande scenario. Om man hittar på 10 personer som kommenterar ens blogg regelbundet. Eller om man har väldigt lite att göra 100 st. Då skulle man alltså kunna göra sin blogg till en av sveriges mest kommenterade bloggar.

Och... det intressanta. Så klart. Är ju om det skulle bli ett "följa-john-beteende". Människor har ju en tendens att följa i andras spår utan att för den skull spåret de följer leder till något bra. Ungefär som ett lämmeltåg, då ett gäng lämlar går ut för ett stup bara för att den första råkar göra det.

Den teorin skulle också vara intressant att testa....

Feberdrömmar

174573-27
Oj oj oj. Det blev en blandning mellan bakfylla och feber. Hela natten snurrade oförklarliga saker i mitt huvud. En blandning av allt möjligt i nåt sorts evigt kugghjul. Alla mina feberdrömmar är i princip likadana. Som ett maskineri där det snurrar runt en massa saker som man kastas mellan och inte kan ta sig ur. Det är fan jobbigt. Som en vaken mardröm.


Med andra ord, jag är helt förstörd. Borde egentligen inte sitta framför datorn och skriva utan ligga i sängen och... ja, bara ligga. Det finns inget tråkigare än att vara sjuk. Jag brukar egentligen aldrig vara sjuk. Om jag har feber är det bara i någon timme. Vet inte vad som hänt nu, jag kanske har blivit allergisk mot öl. Jag hade en kompis som var det förut. Han kunde således bara dricka sprit, vilket ställde till en del problem i form av rejäl överföfriskning.
 
Nä, nu ska jag äta. Mat är bra.


Back to the future

Jag är i full gång att starta upp ett nytt projekt som jag ser väldigt mycket fram emot. Det kommer att krävas en hel del research men jag tror det kommer passa mig som handen i handsken. Tyvärr kan jag inte avslöja något för det kommer vara väldigt hemligt. Jag vet inte riktigt varför jag skriver något om det nu. Kanske för att jag är onykter. För första gången på två månader. Det finns till och med en risk att jag kommer vara bakis imorgon. Hemska tanke. Jag har glömt bort hur det känns att vara bakis. Det är konstigt, när man lägger in i ekvationen att jag festat regelbundet i femton år. Tiden går snabbt... tänk om jag visste då, hur mycket jag hade framför mig att uppleva på dessa femton år. Om jag ändå visste det nu, att mina framförvarande femton år innehöll lika mycket... då skulle jag fan se fram emot det med spänning. Men det gör jag inte...

C is for Cookie.

174573-24

Jag har just ätit 100 g "marabou mjölkchoklad med daim", på 15 min. Frosseri nästan. Drygt 500 kcal. Mums. Men det behöver jag nog. Under de första två veckorna med magsåret gick jag ned nästan 5 kg. Till skillnad från såna där gå-ned-i-vikt-bloggar kanske jag ska ha en gå-upp-i-vikt-blogg. 5 kg är ganska mycket om man ligger på normalvikt, då är man plötsligt nästan underviktig och ser ut som en vandrande pinne. Hmmmm, underviktig... är det någon som hört det ordet förut? "Få bukt med din undervikt prova Frosserimetoden". Allt snack är ju fan om övervikt. 

Ahhh... nu började jag tänka på kakmonstret. Han var min favorit när jag var liten. Jag brukade leka kakmonstret. Man skulle kunna säga att jag var en blandning mellan kakmonstret och hulken när jag var liten. Jag brukade bli hulken på min storebrors kompisar och Kakmonstret var jag när jag skulle äta. Och nä, jag var inget damp-barn.

Chilenska apor pratar bokföring



Så roligt att jag nästan dör...

Är det bara jag?

Ibland fastnar jag i en spinn. Som i en rutschbana glidande nedför... ju längre ned jag kommer desto mörkare blir det. Det är inte obehagligt utan snarare sorgesamt. Det skapas en sorts smärta, den sorten man inte kan låta bli att göra värre. Den får mig att känna. Den öppnar tankar som jag annars gör mitt bästa att släcka.

Det kanske låter löjligt; men i all sin sorgsenhet är det ganska vackert att tänka de tankar som gör oss till de människor vi är...

så att vi sedan kan vakna upp och spela roller för alla andra.


Hajmat

image24
Jag var på banken idag. Hade stämt träff med en kvinna som sa att hon kunde göra mig rik. Hallelujah. Jag blev kvar där 1,5 timme. De stängde ner banken, drog för galler och grejer. Sen överöste hon mig med papper, nya konton, sparformer... ja allt möjligt. Hur tråkigt det än låter var det faktiskt ganska roligt. Hon hade humor. Eller ännu viktigare, hon förstod min humor.

Nu ska jag spara som aldrig förr. Jag kan bli envis när det gäller en del saker... så, ähhh. Jag ska inte börja panta burkar, förutom min egna. Men jag har faktiskt funderat lite på ett extra jobb. Läste i tidningen för någon dag sedan att de söker häxor här i karlstad. Alltså, inte söker som i någon häxprocess... bål, bad och hängning. Nej, det var nåt företag som skulle anställa sex stycken häxor. Ger de mig en bra lön kan jag fan till och med klä ut mig till ALF och springa runt på stan och göra volter. Nä... så desperat är jag inte. Jag bryr mig egentligen inte om pengar så mycket. Jag vill bara ha en större båt.